Boomverzorging

Werkzaamheden boomspecialisten

Naast het rooien en (vorm)snoeien van bomen, verzorgen onze boomspecialisten alle onderhoud aan (solitaire) bomen of bomen clusters in het publieke groendomein. Deze werkzaamheden zorgen ervoor dat de alle bomen gezond blijven en een optimale conditie behouden.

Waarom snoeien zo belangrijk is

Wanneer bomen snel groeien zal de schaduw in uw tuin toenemen. Dit kan voor een slordige uitstraling zorgen en het beïnvloedt de conditie van de boom. We adviseren dan ook regelmatig uw bomen te laten snoeien door een professional, dit is een belangrijk onderdeel van boomverzorging.

Door de bomen te snoeien wordt de bloei en vruchtvorming van de boom gestimuleerd. Deze handeling zorgt ervoor dat de boom zich beter kan ontwikkelen door de toename van ruimte en licht.

Onze professioneel boomverzorger zal uw bomen zo snoeien dat afgestorven, zwakke of zieke takken verwijderd worden. Bovendien zal hij de bomen begeleiden zodat de takken in een vorm groeien die de wortels goed kunnen dragen. Deze methode zorgt voor een langere levensduur van de boom.

Werkgebied boomverzorging

Vanuit Leiden en omstreken , oftewel het gehele Groene Hart van Nederland bestrijken wij een groot gebied en voeren wij boominspectie, -verzorging en werkgerelateerde werkzaamheden uit. Dit doen wij voor veel verschillende opdrachtgevers als particulieren, gemeenten, bedrijven en corporaties. Onze boomverzorgers hebben alle benodigde kennis om de veiligheid van de bomen en die van uzelf te garanderen.

Boomverzorging bestaat o.a. uit bomen vellen, snoeien, (tijdelijk) verplanten, standplaatsverbetering en lucht- en waterhuishouding. Er wordt niet alleen gekeken naar wat zichtbaar is, maar ook naar wortels en bodemgesteldheid.

Boominspectie

Groenblad hoveniers voert boominspecties uit. Wij adviseren u over alles wat de groeiomstandigheden van bomen kan verbeteren. Ook over zieke bomen kan advies worden gegeven.

Hoe gaan wij te werk?

Wij maken gebruik van de nieuwste klimtechniek en materialen. Dit zorgt ervoor dat ik tijdens het klimmen de boom niet beschadig. Als er dus alleen een aantal takken verwijderd moeten worden, heeft de boom hier verder niet van te lijden.
Klimmend verwijderen wij  de boom of takken en  laten deze met speciaal afvang gereedschap gecontroleerd zakken zodat niets beschadigd kan raken.

Wilt u uw bomen laten inspecteren of behandelen? Neem contact met ons op via: (06) 23164013 of mail naar info@groenbladhoveniers.nl