Boomverzorging

Werkzaamheden boomspecialisten in de regio leiden e.o.

Naast het rooien en (vorm)snoeien van bomen, verzorgen onze boomspecialisten alle onderhoud aan (solitaire) bomen of bomen clusters in het publieke groendomein. Deze werkzaamheden zorgen ervoor dat de alle bomen gezond blijven en een optimale conditie behouden.

Waarom snoeien zo belangrijk is

Wanneer bomen snel groeien zal de schaduw in uw tuin toenemen. Dit kan voor een slordige uitstraling zorgen en het beïnvloedt de conditie van de boom. We adviseren dan ook regelmatig uw bomen te laten snoeien door een professional, dit is een belangrijk onderdeel van boomverzorging.

Door de bomen te snoeien wordt de bloei en vruchtvorming van de boom gestimuleerd. Deze handeling zorgt ervoor dat de boom zich beter kan ontwikkelen door de toename van ruimte en licht.

Onze professioneel boomverzorger zal uw bomen zo snoeien dat afgestorven, zwakke of zieke takken verwijderd worden. Bovendien zal hij de bomen begeleiden zodat de takken in een vorm groeien die de wortels goed kunnen dragen. Deze methode zorgt voor een langere levensduur van de boom.

Werkgebied boomverzorging

Vanuit Leiden en de Bollenstreek bestrijken wij een groot gebied en voeren wij boominspectie, -verzorging en werkgerelateerde werkzaamheden uit. Dit doen wij voor veel verschillende opdrachtgevers als particulieren, gemeenten, bedrijven en corporaties. Onze boomverzorgers hebben alle benodigde kennis om de veiligheid van de bomen en die van uzelf te garanderen.

Boomverzorging bestaat o.a. uit bomen vellen, snoeien, (tijdelijk) verplanten, standplaatsverbetering en lucht- en waterhuishouding. Er wordt niet alleen gekeken naar wat zichtbaar is, maar ook naar wortels en bodemgesteldheid.

Boominspectie

Groenblad hoveniers voert boominspecties uit in de regio leiden en de Bollentreek. Wij adviseren u over alles wat de groeiomstandigheden van bomen kan verbeteren. Ook over zieke bomen kan advies worden gegeven.

Hoe gaan wij te werk?

Wij maken gebruik van de nieuwste klimtechniek en materialen. Dit zorgt ervoor dat ik tijdens het klimmen de boom niet beschadig. Als er dus alleen een aantal takken verwijderd moeten worden, heeft de boom hier verder niet van te lijden.
Klimmend verwijderen wij  de boom of takken en  laten deze met speciaal afvang gereedschap gecontroleerd zakken zodat niets beschadigd kan raken.

Groenblad hoveniers, voor boomverzorging regio Leiden

Ons werkgebied bevindt zich voornamelijk in de regio Leiden en in de Bollenstreek.

Waarom boomverzorging?

Wij zijn een allround boomverzorgingsbedrijf en kunnen u dan ook van dienst zijn met alle facetten van boomverzorging in Leiden.

Vanzelfsprekend kunnen wij bomen snoeien. Het snoeien van bomen zorgt er niet alleen voor dat de bomen gezond blijven, maar garandeert ook een fraaie uitstraling. Bovendien voorkomt deze vorm van boomverzorging overlast. U hebt geen last van overhang of uitstekende takken die voor ongewenste of gevaarlijke situaties kunnen zorgen.

Bomen zijn prachtig. Maar niet elke boom blijft even mooi van nature. Voor een optimale uitstraling hebt u soms boomonderhoud nodig. Ook dit is een vorm van boomverzorging in Leiden waar wij u graag mee helpen. Wij zorgen voor dat uw boom het hele jaar door mooi en gezond blijft.

Opzoek naar een specialist in boomverzorging in leiden?

Is het nodig dat een boom volledig uit de grond wordt gehaald? Bijvoorbeeld omdat u nieuwe bomen wilt laten planten of omdat de boom ziek is? Dan kunnen wij u van dienst zijn met het rooien van bomen. Wij beschikken over alle benodigde ervaring en middelen hiervoor. Wij hebben namelijk hoogwerkers, wortelfrezers en versnipperaars en krijgen elke boom in zijn geheel verwijderd, zonder dat dit sporen achterlaat of de boom weer aangroeit.

Wilt u een boom laten kappen? Of het nu gaat om een enkele boom, een hele rij aan bomen of zeer veel verschillende bomen: wij kappen snel en efficiënt.

Neem contact met ons op

  • verwijderen van bomen
  • snoeien van bomen
  • uitdunnen van bomen
  • dode of hangende takken verwijderen
  • knotten van bomen
  • nieuwe bomen planten
  • adviseren bij ziekte en schade
  • de leeftijd van bomen bepalen
  • ziektes bestrijden van ziektes
  • wegfrezen van de stobben

Wilt u uw bomen laten inspecteren of behandelen? Neem contact met ons op via: (06) 23164013 of mail naar info@groenbladhoveniers.nl